Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koncert u osijeku

Thompsona primio Ivica Vrkić, a policija će snimati koncert

thompson (1)
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/7
08.10.2013.
u 10:35

Želim pokazati da je ovaj grad otvoren. Nije nikakva usporedba, ali primio sam u Gradu predsjednika Stjepana Mesića i predsjednika Ivu Josipovića, a evo sada i Thompsona, izjavio je gradonačelnik Vrkić

Pod povećalom će biti koncert Marka Perkovića Thompsona večeras u Osijeku. Policija je izvijestila kako će snimati publiku prije, za vrijeme i nakon koncerta.

- Obavit će se audio snimanje i fotografiranje javnog skupa, sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima - najavili su iz PU osječko-baranjske

Thompson će pred osječkom publikom zapjevati u 20 sati u dvorani Gradski vrt, a proslavit će se tako Dan neovisnosti. Primio ga je dopodne osječki gradonačelnik Ivica Vrkić.

- Veseli me što je Thompson baš danas u Osijeku, a došao je jer lijepo pjeva o mojoj Hrvatskoj i to je dovoljan razlog. Želim pokazati da je ovaj grad sve otvoreniji i da nema predrasuda. Bez ikakvih smo kompleksa ranije ovdje govorili o gradnji džamije, o antifašizmu. Nije nikakva usporedba, ali primio sam u Gradu predsjednika Stjepana Mesića i predsjednika Ivu Josipovića, a evo sada i Thompsona – izjavio je Vrkić.

Pojedine je novinare zanimalo je li gradonačelnik čuo za glasine kako će navodno "grupa HDSSB-ovaca doći na koncert s ustaškim obilježjima, i to prema nalogu iz Mostara", a kako bi se umanjio cijeli događaj.

- Nisam to čuo i ne želim vjerovati da bi se to moglo dogoditi. No, ako bi se dogodilo, to je usmjereno protiv nove gradske uprave, a nikako protiv Marka Perkovića Thompsona, a zato što neki ne shvaćaju da su izgubili izbore – komentirao je.

Oštro su te glasine opovrgnuli iz HDSSB-a.

- Hrvatska ima malo psihijatara za takve izjave i tvrdnje! Za koncert sam čuo samo preko plakata, nema nikakvog organiziranog odlaska na njega, ako netko želi ići, ići će sam – odvratio je čelnik HDSSB-a Vladimir Šišljagić, dodajući kako je predsjednik Gradskog vijeća Osijeka (Anto Đapić, nap.a.) "poznati mjerač kukuruza".

Thompson je za večeras najavio pravi spektakl, a deseti je to koncert aktualne turneje. Stiže na njega nakon nastupa u Beču. Prodano je već oko 3500 ulaznica.

- Promičemo vrijednosti kao što su ljubav prema čovjeku, prijatelju, domovini, obitelji i sve one na kojima je ovaj narod podignut. Nisam često na prijemima kod političara, ima puno ljudi koji se sustežu i imaju predrasude, a gradonačelnik je pokazao onu ljudsku stranu – istaknuo je Thompson.

Glazbenik je donirao 12.000 kuna vrijedan uređaj Klinici za pedijatriju KBC-a Osijek. Riječ je o pulsnom oksimetru za praćenje vitalnih funkcija kod djece s poremećajima disanja.

- Dežurna ambulanta hitnog prijema ima stotinjak pacijenata dnevno i nije imala takav uređaj, već smo ga morali posuđivati s odjela, što je veliki problem bio – zahvalila je Silvija Pušeljić, v.d. pročelnice Klinike za pedijatriju.

>>Thompson na Dan neovisnosti u Osijeku!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije